mandag 8. desember 2008

10 råd for å unngå bråk på gata.

Har du vært i slåsskamp? Det har jeg. Eller, det var ikke en direkte slåsskamp. Hendelsen var følgende: For et par-tre år siden bodde jeg i en blokk i Oslo. Bilen måtte jeg parkere på gata. En kveld jeg skulle ut og kjøre, så jeg noen stå på huk ved bilen min.

Det var vintermørkt ute, så det var vanskelig å se Les mer...

Relaterte innlegg:



8 kommentarer:

Anonym,  9. desember 2008 kl. 09:21  

Bra skrevet, gode tips.

Anonym,  9. desember 2008 kl. 11:08  

Jeg ville ha lagt til et punkt som går på dagen man er ute på. Enkelte perioder, som midt på sommeren og nå i julebordsesongen, hvor det er mange folk ute som ellers ikke er ute på byen (folk som ikke er vant med å gå ut så ofte) - så er det veldig mye enklere å havne i bråk (av en eller annen grunn).. Så man skal kanskje være ekstra forsiktig i slike perioder.

Ellers syntes jeg godt du kunne utvider punkt 9 litt. Det er greit å holde seg unna dersom noen driver og knuffer/krangler litt, men dersom noen sparker en som ligger nede syntes jeg godt man kan blande seg inn. Dette blir selvsagt en personlig avgjørelse, og en avveining i hver situasjon, men å kategorisk si at man skal holde seg unna mener jeg blir feil.

Ellers enig med Anonym over; Gode tips, og bra skrevet! :-)

dineVibber.no 11. desember 2008 kl. 22:01  

Hei bjorn!

Ang. punkt 9 så mener jeg at du kun skal gå inn hvis du er 110 prosent på at du kan håndtere situasjonen. Hvis du ikke er i stand til å håndtere situasjonen, kan aggresjonen bli rettet mot deg. Da kan DU bli offeret, og i ytterste konsekvens bli drep.

Anonym,  16. desember 2008 kl. 09:22  

Alle dere ang. punkt 9, så er jeg enig med Bjrøn, ved å steppe inn i situasjonen kan hindre han som ligger nede å bli alvorlig skadet, de vil kanskje vende sinne og vold mot deg igjen, men da er det mest sansynlig at flere parter blander seg inn i situasjonen og at de da vil få stoppet dem som begynnte å angripe han første.

Anonym,  16. desember 2008 kl. 09:55  

Selvførgelig er det alltid noen idioter som er ute for å ta noen, jeg har hvert feil ute før, jeg hadde kammerater på 15 , 16 og opp til 30 år som bare slo ned en tilfeldig kar på gatn bare for moro skyld, men jeg mener at det som var før ( slosskamper som var planlagt og utem våpen ) var mye bedre en tilfeldig sloss kamper med kniver, balltrær og pistoler. det er alltid minst minst 5 syke personer som er ute etter bråk, og hvis man kommer i bråk med en av dem, bare slå alt du makter og har , mitt i trynet, man skal være steinhard for å fortsette å slå når man har brekt nesa;)

dineVibber.no 16. desember 2008 kl. 15:26  

Som jeg skriver, mener jeg at du skal være 110 prosent sikker på å vinne før du går inn i bråk mellom andre. Hvis mdu får med seg flere, er nok sjansen stor for at voldsmannen må gi seg, med mindre han har våpen og/eller er svært ruset sentrastimulerende stoffer. Hvis du selv havner i en episode, og ikke klarer å komme deg unna, gjør ALT du kan for å forsvare deg.
-Stig

Anonym,  16. desember 2008 kl. 20:17  

Det man også kan gjøre er å prøve å snakke til voldsmannen, kanskje du kan gi ham dårlig samvittighet, slik at han slutter med det tullet han driver på med... Hvis ikke han vil gi seg, kan et bakholdsangrep kanskje virke, hvis man nå bestemmer seg for å gå inn...

Man kan også gå på CKM-kurs... det er det mest effektive selvforsvarskuret jeg har prøvd. sjekk ut www.ckm.no....

dineVibber.no 16. desember 2008 kl. 20:40  

Ja, Krav Maga er et effektivt selvforsvarssystem. Utviklet for bruk i krig.

Jeg tror at det er vanskelig å snakke fornuft med en voldsmann som er ruset er full. Er han ruset på amfetamin, har han i tillegg ingen smerteterskel. Du kan brekke en arm, han vil ikke merke det.

Legg inn en kommentar

Kommentarer er stengt. Gå til www.dinevibber.no hvis du har noe på hjertet:-)

Siste innlegg fra dinevibber.no

Powered By Blogger

Kjøp en ny bok i dag!

  © Blogger template The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP