onsdag 31. desember 2008

Snåsamannen og mitt eget møte med en rar healer.

Det er mange som rynker på nesa når de hører ord som synsk, varme hender og håndspåleggelse. For tiden blir disse ordene forbundet med en gammel kar i fra Snåsa i Nord-Trøndelag. Han blir kalt Snåsamannen, og ble... les mer

Les mer.....

søndag 28. desember 2008

Sykdom, det er bra det!

I disse influensatider blir vi overøst med tips om hvordan vi skal holde oss friske, og bli så lite syke som mulig. Det finnes til og med vaksine mot influensa. Men sykdom fører også noe godt med seg Les mer...

Les mer.....

fredag 19. desember 2008

Blogging top100.

Som en fersk blogger, med første innlegg 8. desember 2008, har jeg blitt presentert for en helt ny verden. Bloggverden. Jeg er nesten som en nysingel som igjen skal ut på markedet etter mange år med fast kjæreste. Det er en verden som er helt utkjent og litt skummel, men med de overraskelser og gleder som finnes.

Det første inntrykket er at bloggverden er dominert av et knippe ivrige bloggere som ofte er på besøk hos hverandre. De legger igjen kommentarer så ofte de kan for å si: Hei hei! Jeg har også en blogg. Kom og se på den! Pent kamuflert bak en tilbakemelding i kommentarfeltet.

Denne kjernen av bloggere hjelper hverandre med tips og tilbakemeldinger, og promoterer hverandre så de utenforstående blir oppmerksomme på bloggene deres. Det er som det var på jorda for lenge siden, da menneskene dannet grupper som et middel for å overleve. Historien gjentar seg. Denne gangen i et parallelt univers som kalles internett.

Etterhvert som flere mennesker fant sammen, dukket det opp ulike regler for å lette samarbeidet. Nåde dem som brøt disse reglene! Sosiale nettverk ble dannet, og noen ble bedre venner enn andre. Tilhørte du noens indre vennesirkel, var sjansen enorm for at du fikk beskyttelse og hjelp i kampen for tilværelsen.

I bloggverden er det også en del regler, selv om de er uskrevne. Bryter du disse, risikerer du å bli utestengt. Da må du greie deg selv. I en verden som er like kynisk som den dypeste jungel i Brasil, betyr nok det døden for bloggen din.

Det er lite som er mer samlende for en gruppe enn en felles fiende. Noe som kan ligne en felles fiende, er de bloggene som troner øverst på besøksstatestikken. Få er mer omtalt og diskutert enn de som kan skilte med flere tusen besøkende hver dag. Helst i en negativ tone som stiller spørsmål ved besøksstatestikk og innhold i bloggen.

Imidlertid, jeg skal ikke dra alle over en kam. For noen er disse enerne ikoner. De er forbilder og de representerer en drøm: Å være norges blogger nummer 1.

For få dager siden ble en oversikt over norges største blogger presentert på Twingly.com. Granaten ble kastet, og diskusjonen var igang. Noe hadde rystet bloggere i hele Norge. Nei nei nei! Den lista er ikke riktig.

Diskusjonen om norges største blogg er interessant. Ikke bare fordi det gir signaler om at bloggnorge har samlet seg i ulike grupperinger. Det gir også et pekepinn på at hovmod, bægjær og misunnelse er synder som også er å finne i internettuniverset.

Det trengs en opprydning i bloggverden. Det er behov for en gjennomgang av bloggene. Det er på tide å skille de som er interessante fra de som ikke er så interessante.

Etter min mening er personlige blogger ikke interessante. Med personlige blogger mener jeg bloggerne stort sett bare skriver om seg selv, om hva de gjør, hva de liker og ikke liker, hva slags klær de har kjøpt, hvor de har vært på reise, hva de har spist, hvilken film de nettopp så osv.

Eksempel på slike blogger er Marie Amanda og TOROBORGEN som ligger på henholdsvis 5. og 9. plass på lista fra Twingly.

Det er tøft at de blogger om livet sitt på nett. Men er det så interessant? For andre enn dem selv, for usikre jenter i fjortisalderen og de som hadde 24-timers abonnement på BigBrother mener jeg? På den andre siden er det tydeligvis mange av disse, siden Marie Amanda og TOROBORGEN har fått så mye besøk.

Men diskusjonen kan også være fruktbar. I kjølvannet av top100-lista vil bloggere se på de bloggene som er på topp, og ta en stilling til om hvorvidt de skal produsere noe i samme stilen for å kanskje få det samme besøkstallet. Eller om de skal satse på orginalitet og innhold som varer over tid. Vi får håpe de velger det sistnevnte.

Spørsmålet er om det er den pene, hypede, überproduserte produktet Marion Ravn som folk vil satse på. Eller om det er den søte, fornuftige, kvalitetsfulle og talentiøse Marit Larsen som vi klikker oss inn på om 10 år.

Jeg vet hva jeg kommer til å velge.


Gi Kudos til denne saken!

Les mer.....

onsdag 17. desember 2008

Kom deg videre! Gi slipp på gamle venner.

Vennene våre betyr mye for oss. De er med på å gi oss identitet og trygghet. Uten venner vil livet føles tomt, og det er lett å falle utenfor samfunnet hvis man er Viggo Venneløs. Venner er en forlengelse av oss selv. Samtidig kan venner være til hinder for... les mer

Les mer.....

søndag 14. desember 2008

Nordmann bøyer skje "The matrix way".

Her er en video av nordmannen Sven Rygh. Han bøyer en skje med "tankekraft", på samme måte som i filmen The Matrix.

Som Sven Rygh selv sier er hans konsept: "Det å benytte de fem sanser de fleste av oss har, til å skape en opplevelse av at det også finnes en sjette".

Rygh gjestet også Skavland i sin tid. Klippet kan du se på NRK sine nettsider.

Deler denne videoen med dere for å fortelle at du kan oppnå det du vil, bare du fokuserer.

Tro på det, eller la vær:-)





Gi Kudos til denne saken!

Les mer.....

lørdag 13. desember 2008

Hva motiverer til selvutvikling?

Selvutvikling er et tema som flere og flere fatter interesse for. Mange av oss føler et behov for forandring i livet, og årsaken til det kan være mange. Målet er vel uansett å få et så godt liv som mulig.

Selvet.
Selvet er den samlingen av tanker, erfaringer og følelser som gjør at du er den du er. Selvet gir deg karakter, personlighet, og et atferdsmønster som kjennetegner akkurat deg. Når vi snakker om selvutvikling, handler det om å forandre selvet. En endring i selvet vil som oftest gi en endring i karakter, personlighet og atferd.

Som menneske har vi en unik egenskap i forhold til dyrene. Vi har evnen til å reflektere. Det gjør at vi kan sette oss ned og tenke over hvem vi er og spørre oss selv: Har jeg det bra? Er jeg fornøyd? Kan jeg få det enda bedre enn jeg har det i dag? Bør jeg forandre meg? MÅ jeg forandre meg? Finnes det noe mer enn det vi kan oppfatte via sansene våre?

Spørsmålene er uendelig mange når vi først setter oss ned.

Utviklingen av selvet.
Dette er et stort tema i seg selv som jeg bare kort skal gå inn på her.

Det finnes utallige teorier om utviklingen av selvet. Det som går igjen er at utviklingen består av ulike faser. Vi går gjennom flere trinn i løpet av leveårene.

Når vi blir født, har vi med oss en biologisk kode som et resultat av arv. Når vi vokser opp blir vi utsatt for påvirkninger fra miljøet, omgivelsene rundt oss som vi kommer i kontakt med.

Til sammen er arv og miljø med på å bestemme hvordan selvet vårt utvikler seg.

Samspillet mellom oss og miljøet vil hele tiden påvirke våre tanker, erfaringer og følelser. Gutter blir behandlet på en anne måte enn jenter. Lange mennesker blir møtt på en annen måte enn lave mennesker. Blonde får annen behandling enn brunetter.

Slik kan vi si at det hele tiden er en interaksjon mellom oss selv og miljøet. Vi påvirker miljøet, og miljøet påvirker oss.

Etter at vi har vært gjennom de grunnleggende fasene som spedbarn, barn, ungdom osv., blir det ofte sagt at vi er ferdig utviklet når vi er blitt voksne. Da er vår måte å tenke og føle på ferdig modnet, og vi er klare for å ta ansvar for våre egne liv.

Hos mange stopper faktisk utviklingen etter at de har blitt voksne. Man kan spørre hvorfor det er slik. Noen er fornøyd med seg selv slik de er. Enten om de har oppnådd det de har ønsket å oppnå som voksen, med jobb, egen familie og egne interesser. Eller at de rett og slett ikke er interessert i å uvikle seg videre. De føler at de har det bra, og trangen for å sette seg ned og reflektere over livet sitt er ikke tilstede. Sørgelig nok finnes det også mennesker som rett og slett ikke har evnen til å utvikle seg videre i livet.

Hvorfor har vi et behov for å utvikle selvet?
Jeg mener det finnes tre grupper mennesker som føler et behov for selvutvikling.

  • Den første gruppen er de som ikke fikk dekt sine behov i oppveksten.
Det grunnleggende behovet for omsorg fra foreldrene kan ha blitt uteblitt. Det kan være mennesker som har vært usikre på seg selv. Kanskje de hadde få eller ingen venner, eller hadde familiemedlemmer som ga mye kritikk og lite støtte.

Det kan være folk som ikke har lært hvordan de skal oppføre seg ulike sosiale sammenhenger. Denne gruppen innebefatter også mennesker som har opplevd traumatiske hendelser som krig, overgrep, vold eller andre ekstreme situasjoner.

  • Den andre gruppen er de som til tross for en bra oppvekst, enda føler at det er noe som mangler.
Dette kan være en bedre jobb, mer penger, flere venner, andre venner. Rett og slett et behov for høyere sosial stauts.

  • Den tredje gruppen er de som søker etter noe mer enn det som livet på jorda har å tilby.
De har et behov for å finne svar på eksistensielle spørsmål. De søker etter noe mer i åndelig forstand. Det er mennesker som tror på en større skaperkraft, og da mener jeg ikke utpregede religiøse folk. Selv om mange finner sine svar i ulike religioner. Det er mennesket som er mer spirituelle i sin tilnærming til selvutvikling. De er interessert i New Age.

En fjerde gruppe kan være en kombinasjon av disse tre. Det er mennesker som ønsker utvikling på flere plan samtidig. Dette kan imidlertid være vanskelig, og man kan ende opp med å bruke alt for mye tid og ressurser på noe som ikke gir resultater.

Det er vanskelig å ikke nevne Abraham Maslow sin behovspyramide når det kommer til selvutvikling. Den amerikanske psykologen oppsummerte menneskets utvikling i fem trinn. På toppen av pyramiden plasserte han selvrealisering, som er en tilstand hvor vi føler at vi utnytter våre egenskaper og evner fult ut. Imidlertid er mennesket bygd slik at det alltid vil hige etter noe mer, og derfor vil det alltid søke etter ytterligere vekst.

Uansett hva dine mål med selvutvikling er, har du allerede kommet et steg videre ved at du har satt deg ned og reflektert over deg selv.



Gi Kudos til denne saken!

Les mer.....

fredag 12. desember 2008

Et lite kåseri om julestria.

I disse dager er mange kvinner i gang med julestria. Jeg skriver kvinner, fordi det er som oftest dette kjønnet som påtar seg ansvaret for å skape julestemning i huset. Det skal vaskes, det skal strykes, det skal bakes, det skal handles og det skal mases.

Mases sier du? Ja, mases. Jula er et mas. I perioden 1. desember til 24. desember forvandler den ellers så ballanserte og rolige hoppa seg om til en vill fullblodshest med skylapper, som blir pisket rundt i søla på travbanen. Svetten damper og fråden spruter, mens siste innspurt blir heiet frem.

Alt for å markere fødselen til en Myggen-look-a-like for over 2000 år siden.

Hvem er så kusken? Vel, det kan neppe være mannen i huset. Han som har grudd seg til denne perioden i ganske nøyaktig ett år. Den ellers så trauste mannen resignerer når kalenderen viser desember og at julen nok en gang står for tur. Han har siden sist jobbet iherdig i hobbyrommet sitt. Fått tid for seg selv og hold på med det han mener er nødvendig for å holde ut med mor. Han har smidd seg en rustning for å tåle påkjenningen det er å ha en travhest i huset.

For å finne ut hvem kusken er, var jeg nødt til å gå tilbake i tid. Jeg måtte nesten 1200 år tilbake, til vikingetiden, da den hårfagre Harald utførte sin livsoppgave: å kristne Norge. Da vi fikk et samlet rike, og kristendommen med på kjøpet.

I et kved til Harald Hårfagre, kan vi lese om hvordan de på den tiden feiret vintersolverv. De drakk ekstra sterkt øl og fråtset i masse god mat. Dette kjenner jeg jo igjen, det er sånn fortsatt!

Denne festen og etegildet ble senere overført til å bli en minnestund for Jesus, vår kjære Myggen-kopi, i regi av Håkon den Gode.

Norge var preget av MENN for 1200 år siden. Vikingene visste hvordan de skulle behandle sine kvinner. I en rus av fluesopp og mjød bestemte de at kvinner ikke hadde noe å gjøre i det offentlige rom. De ble henvist til å være hjemme, drive gården, fostre opp unger og lage mat. Følgelig var det kvinnene som tok seg av forberedelsene til julefesten.

I dag ser vi at denne tradisjonen fortsetter. Kvinnene står fortsatt for forberedelsene. Det er på en måte preget inn i kvinnehjernen. Som et dyr med nedarvede reaksjonsmønstre tar de beina fatt, som nå har doblet sitt antall, fester på seg skylappene og løper ut på banen med ett mål for øyet: Julefeiring.

Heldigvis har dagens mann hobbyrommet sitt!

Litt lengre sør i Europa, ca. 500 år før Harald Hårfagre, levde det en skjeggete mann ved navn Nikolas. Han var biskop, og var en meget gavmild og snill mann som var elsket av folket. Som en middelalderens Frelsesarmé, ga han gaver til de fattige barna og ble hyllet som en helgen. Med helgenvingene sine fløy han fra sitt hjemland Tyrkia til Norge, via Tyskland og Danmark. Han dukket opp her mot slutten av 1800-tallet. Han hadde da fått tilnavnet Sankt, og vi kjenner ham best som Sankt Nikolas.

På samme tid i Amerika, var det kommersielle samfunnet kommet mye lenger enn i Norge. Amerikanerne hadde allerede blitt truffet av vingene til Sankt Nikolas, eller Santa Claus som de døpte ham, og de fremstilte ham som en tjukk, skjeggete mann med rød heltedrakt.

Vi kan takke utvandrede samer og amerikanerne for at nissen blir trukket i en slede ledet an av reinsdyr. Samene som utvandret til Alaska på slutten av 1800-tallet ønsket å få oppmerksomhet omkring reindrift. PR-kampanjen bestod i å la rein trekke en slede med Santa Claus som delte ut gaver. Og vips så ble Rudolf og den kommersielle julenissen født.

Vår egen kjære lille fjøsnisse, som stort sett var fornøyd bare han fikk grøten sin, hadde lite å stille opp med mot den store røde amerikanske superhelten. Han som kom farende i sleden sin og drysset gaver ned i pipa.

Evolusjonen har tatt sine grep, også i nisseland.

Kusken.
Ja, hvem er så kusken? Hvem er det som pisker travhesten slik at fråden spruter, som sørger for at far må gå med rustning og må gjøre akkurat som mor sier til året er over (ellers blir det å sove i hobbyrommet)?

Etter litt seriøs tankevirksomhet finner jeg svaret. Forbindelsen mellom vikingetid og en kommersiell julenisse er selve nøkkelen.

Til tross for kvinnekamp og likestilling, har kvinner og menn fortsatt en grunnleggende forskjell iboende. Vi er ganske enkelt opptatt av ulike ting. Kvinner generelt er mer opptatt av mellommenneskelige forhold enn menn. Jula er en tid for familie og venner. Det er en tid hvor slektninger besøker hverandre, en tid for å pleie kontakten med våre kjære venner og bekjente.

I de fleste tilfeller er det mor som organiserer sammenkomstene. Som hun også gjorde i vikingetiden. Som det også er å se i andre kulturer, selv om de ikke feirer jul. Julestria er med andre ord biologisk forankret i kvinnen. Uten denne biologiske koden ville jula sannsynlig vært som en hvilken som helst annen tid på året.

Og hva med den moderne julenissen?

Den moderne julenissen, som er å finne i alle kriker og kroker når julen nærmer seg, forteller mor hver dag at det snart er julaften. At hun må få alt på plass til det endelige klimaks. At hun ikke må glemme alt hun skal ordne før ribba står på bordet og julegavene er brakt på plass.

Superhelt-nissen er et kraftig fyrtårn som varsler om jul. Er det rart at svetten damper? Kvinnen blir stimulert både innenfra og utenfra, og responderer dertil. Kusken svinger pisken hardere og hardere jo lenger ut i desember det er. Stakkars far, som søker tilflukt i hobbyrommet så ofte han kan.

Og klimakset kommer. Når julematen og juleølet er fortært i rett vikinge-ånd, får far æren av å avslutte det hele ved å leke superhelt for en kveld. Mor er fornøyd med å komme i mål, og kan endelig koble seg fra vogna og bli kvitt kusken. Senere, hvis mor er fornøyd med fars innsats, så vanker det kanskje en ekstra julepressang til nissen etter leggetid.

Da nynner far på glade jul, mens han pent legger sammen nissedrakta og tenker på han snart skal åpne pressangen. Pressangen som er hovedårsaken til at han dukker frem frem fra hobbyrommet sitt fra tid til annen...


Gi Kudos til denne saken!

Les mer.....

mandag 8. desember 2008

10 råd for å unngå bråk på gata.

Har du vært i slåsskamp? Det har jeg. Eller, det var ikke en direkte slåsskamp. Hendelsen var følgende: For et par-tre år siden bodde jeg i en blokk i Oslo. Bilen måtte jeg parkere på gata. En kveld jeg skulle ut og kjøre, så jeg noen stå på huk ved bilen min.

Det var vintermørkt ute, så det var vanskelig å se Les mer...

Les mer.....

Lær å puste riktig! del 2

Hvis du leste del 1, har du fått en bedre forståelse av det å puste riktig. Her får du en enkel pusteøvelse som kan gjøre underverker.

Det er viktig at du sitter, og ikke ligger. Hvis du ligger, presser du mot lungene og det hindrer dem i å utvide seg og fylles med oksygen.

  • Sett deg ned og la kroppen slappe av. Senk skuldrene og legg hendene foran deg i fanget. Gjør det så behagelig som mulig, løsne på stramme klær.
  • Slapp av i tunga. Kjenn at underkjeven blir slapp. Du skal kjenne at taket slipper i nakken og under ørene.
  • Ønsker du å lukke øynene, så gjør det. Ønsker du å holde de åpne, så gjør det.
  • Konsentrer deg! Ta et par gode åndedrag før du setter igang.
  • Pust dypt inn gjennom nesa, rooolig. Brystkassa vil utvide seg, men det er viktig at du fyller luft helt ned til magen. Helt ned til "kjernen" av kroppen. Bruk musklene i overkroppen til å ta så dypt åndedrag du kan. Det kan faktisk føles litt smertefult og ubehagelig de første gangene å fylle lungene maksimakt med luft.
  • Så holder du pusten i 2-3 sekunder. Deretter puster du kontrollert ut. Det er viktig at du holder fokus. Bruk ca. 6-8 sekunder på å puste ut. Slipp lufta ut gjennom munnen samtidig som du senker skuldrene rolig. Underkjeven og tunga skal være avslappet.
Nå vil du merke en deilig følelse av varme og energi flyte gjennom kroppen. Du vil kjenne at blodet strømmer helt ut i fingertuppene og helt ned i tærne. Vent til du føler deg klar til å utføre øvelsen en gang til, men ikke vent i mer enn 20 sekunder. Gjenta øvelsen tre ganger. Til slutt avrunder du med å ta deg en god strekk.

Denne øvelsen kan du gjøre flere ganger om dagen. Det tar deg noen få minutter av gangen. Hvis du føler deg sliten, så gjør øvelsen. Hvis du føler deg stresset, så gjør øvelsen. Hvis du gjennomfører denne øvelsen minst en gang hver dag, så er du på god vei til å bli en bedre puster.

Når du har kommet skikkelig i gang med øvelsen, og du begynner å få det til, er neste steg å holde pusten lengre for hver gang og bruke lengre tid når du puster ut. Jo lengre du klarer å holde pusten, jo lengre vil hjertet få rom til å fylle seg ordentlig. Desto mer blod vil bli pumpet ut i kroppen.

Du kan også etterhvert forlytte deg fra en stol, og ut på gulvet. Da kan du sitte med beina i kors, eller i lotusstilling hvis du er myk nok til å gjøre det. Hold ryggen rak samtidig som du slapper av. Dette krever imidlertid litt øvelse.

Lykke til, og kom gjerne med tilbakemeldinger når du har gjort øvelsen.

Gi Kudos til denne saken!

Les mer.....

Lær å puste riktig! del 1

Det første vi gjør når vi blir født, er å trekke pusten. Den første higen etter luft er starten på noe vi blir avhengige av resten av livet. Ved å puste på riktig måte, vil vi forbedre livskvaliteten.

Ordet ånd, eller åndedrett, kommer fra det latinske ordet spiritus som betyr pust. Fra engelsk kan vi oversette spirit med "sjel". Sjel og ånd er to ord som dermed går hånd i hånd. Altså kort og godt, det som gir liv. Pust gir liv. Når vi sier "jeg har mistet spiriten", så mener vi at vi har mistet "gløden". Vi har nærmest lyst til å gi opp livet.

Hver eneste celle i kroppen er avhengige av friskt oksygen. Uten oksygen vil cellene raskt dø. Når det går koldtbrann i f.eks. en finger eller en tå, er cellene i den døde. De har ikke fått nok oksygen. Eneste løsningen er å amputere.

Pusten kan også være en indikator på hvordan vi har det på innsiden. Når vi er nervøse eller redde og mister kontrollen, vil pusten bli annerledes. Takten øker, og innåndingen vil ikke bli så dyp. Vi kan til og med stoppe opp og puste. Hjertet begynner å slå hardere og fortere for å opprettholde oksygentilførselen i kroppen. Blodtrykket stiger.

Når vi får tilbake kontrollen, blir pusten automatisk roligere og dypere. Hjertet roer seg ned, og kroppen inntar igjen en tilstand av ro.

Hvis vi blir mer bevisste på pustingen vår, vil vi ha lettere for å puste riktig selv under en stressende situasjon. Det gir en deilig følelse av kontroll. Når vi har kontrollen er det lettere å tenke klart.

Noen mennesker er alltid stresset. De går rundt med høyt blodtrykk, og de føler at de nesten aldri har kontrollen. Stadig høyt blodtrykk er svært farlig, og det er en stor belastning for hjertet og kretsløp. Overbelastning kan medføre døden.

Hvis vi sammenligner kroppen med en forbrenningsmotor, så vet vi at mer tilførsel av oksygen, gir mer effekt i motoren. En turbo i en bil er ikke annet enn en turbin som presser mer luft inn i systemet. På den måten blir bilen mye sterkere, og det bare pga. av økning av mengden oksygen.

Dette vil også skje i oss. Siden menneskekroppen også er en forbrenningsmotor, vil en turbo ha samme effekt hos oss. Hvis vi klarer å presse mer oksygen inn i systemet, vil vi få mer krefter. Se på en vektløfter som skal løfte tungt. Han tar et ekstra stort magedrag!

Når vi trekker pusten, vil muskler i brystveggene og mellomgulvet sørge for at brysthulen utvider seg. Luft blir så sugd ned i lungene. Når vi puster ut, slapper musklene i brystveggen og mellomgulvet av. Brysthulen blir mindre og lungene trekker seg i sammen slik at brukt luft presses ut.

-Jo mer brysthulen utvider seg, jo mer plass skapes rundt hjertet.

Et veldig viktig prinsipp, er Starlings hjertelov: "Det blodet som går inn i hjertet, går ut av hjertet". Ernest Starling var fysiolog i England tidlig på 1900-tallet.

Når du tar et godt magedrag, så utvider brysthulen seg ekstra mye. Da blir det ekstra mye plass rundt hjertet. Hjertet kan derfor utvide seg mer, og det kan på den måten fylles med ekstra mye blod. Sterlings hjertelov forteller at når ekstra mye blod går inn i hjertet, går det ekstra mye blod ut av hjertet. På den måten blir mer blod presset ut i årene og helt ut til de ytterste delene av kroppen. Det som skjer da er at større områder av kroppen blir fylt med oksygen.

Nå har du kanskje forstått at måten vi puster på har en innvirkning på oss. Folk som praktiserer Yoga og meditasjon understreker viktigheten av å puste riktig. Åndedrettet har en stor påvirkning på vår fysiske og psykiske velvære.

Hvis du vil lære en meget enkel pusteøvelse som har positiv effekt, så går du videre til del 2. Jeg har selv gode erfaringer med denne øvelsen.


Gi Kudos til denne saken!

Les mer.....

Internett sett fra et annet perspektiv.

Nettet kobler verden sammen på en helt ny måte, og flyten av informasjon blir større for hver dag. Folk kommuniserer med hverandre på et helt annet nivå enn før. Men er internett noe mer enn bare millioner av sammekoblede datamaskiner? Er internett et resultat av en ny tid?

Internett er vår tids mest geniale oppfinnelse. For få år siden var det utenkelig at det jeg skriver her, kan leses av mennesker på den andre siden av jorda sekunder etter at jeg har publisert det.

Går vi til astrologien, finner vi Vannmannen. Vannmannen er et stjernetegn som står for egenskaper som likhet, frihet, uavhengighet, og det som kanskje er det viktigste: kommunikasjon og utveksling av idéer. Enkelte mennesker hevder nemlig at internett er et direkte resultat av at vi er inne i Vannmannens tidsalder. Behovet for å kommunisere med andre har endret seg.


På internett er vi nemlig alle like, vi er alle uavhengige, og internett binder verden tettere sammen. Man kan nesten si at vår tids Zeitgeist er at alt henger sammen. Universet er holistisk. Vi er én.

I filmen The Matrix ble vi presentert for et verdensbilde som fikk mange til å begynne og tenke. Vår verden er egentlig bare en simulert verden, og i vårt virkelige liv er vi ikke annet enn levende batterier for intelligente maskiner.

Noen mener at The Matrix er en variant av Platons huleligning og hans lære om at vår verden egentlig er en skyggekopi av den "virkelige verden". Platon trodde på en annen dimensjon, hvor alt stammer fra, og som inneholder orginalene til de skyggene vi ser i vår dimensjon.

Nå er The Matrix noe dyster i sin fremstilling av den "virkelige verden". Vi får håpe at vi er noe mer enn et batteri, men etter min mening så er både Platon og The Matrix inne på noe.

Synske mennesker snakker gjerne om det de kaller åndeverden. Åndeverden er der våre sjeler bor. Åndeverden er i følge de synske, den "virkelige verden". På jorda blir sjelene legemliggjort ved ta plass i mennesker og dyr.

Alle mennesker og dyr er utsyrt med tanker, følelser og det som skal til for at kroppene våre skal overleve og tilpasse seg best mulig på jorda. (Evolusjonsteorien tar for seg disse mekanismene). Men vårt egentlige jeg har tilholdssted i åndeverden.

For å lage enda en illustrasjon på den "virkelige verden", og verden slik vi oppfatter den, vil jeg gå til menneskets forhold til datamaskinen. Forestill deg at den "virkelige verden" er den verden vi lever i her og nå på jorda. Internett, eller Cyberspace, er en skyggekopi av den igjen, en verden som vi mennesker har skapt med datamaskiner. Vår verden er den andre dimensjonen i forhold til Cyberspace, for å følge Platons idéer.

Cyberspace er også matrisen for oss, sett med Matrix-øyne. I cyberspace kan vi lett finne mennesker vi aldri ville ha kommunisert med hvis internett ikke eksisterte. Diverse kontaktsider som nettby, match og facebook har lagt til rette for at vi lettest mulig skal komme i kontakt med hverandre (sjel til sjel).

Hvis vi tar utgangspunkt i at de synske har rett i sine utsagn om at åndeverden er den "virkelige verden", er kommunikasjon mellom sjeler vanskelig i vår verden. Vi har vanskelig for å finne hverandre igjen her. Folk som er nær hverandre kan kommunisere sjel til sjel, men på avstand er det vanskeligere. Med mindre du har synske evner.

Sjeler som kjenner hverandre i åndeverden og som også ønsker å kommunisere i vår verden, har da mulighet til å finne hverandre igjen og holde kontakten ved hjelp av internett. Selv om de oppholder seg langt fra hverandre.

Husker du hvordan de hadde vanskeligheter med å finne Neo? Ved å benytte matrisen, fant de ham til slutt. Er du med?

Du har kanskje hørt uttrykket "sjelefrend" før? Har du noen gang møtt et menneske for første gang, og med en gang følt at det er noe spesielt med det mennesket? Følelsen kan minne om forelskelse. Forklaringen kan være at du nettopp møtte en du kjenner i "åndeverden". Kanskje dere har funnet hverandre igjen i vår verden?

I vannmannens tidsalder er behovet for å "finne hverandre" blitt større. Internett er et hjelpemiddel for nettopp dette.

-Hvis du vil lese mer om Vannmannens tidsalder, er det en god artikkel her.



Gi Kudos til denne saken!

Les mer.....

Velkommen!

I den siste tiden har jeg brukt mye tid på å utvikle meg selv. Jeg har begynt på en såkalt indre reise, og målet er finne mitt optimale jeg og en høyere bevissthet. Det har resultert i en del stunder foran laptoppen, på leting etter emner innen temaet selvutvikling.

Det er et spennede tema. Tydeligvis er det mange som er interessert i å utvikle seg selv, for det finnes et hav av sider som tar for seg selvutvikling på en eller annen måte. Det virker som om vi søker etter noe mer enn det hverdagen kan tilby.

I dag er Loven om tiltrekning blitt veldig populær, i kjølvannet av filmen The secret. Ved å fokusere mer på det vi ønsker å oppnå, enn på det vi ikke ønsker å oppnå, skal vi kunne få det slik vi vil i livet. Jeg kom borti Loven om tiltrekning ved en ren tilfeldighet. Imidlertid, etter å ha lest litt om det, begynner jeg å lure på om det var et resultat av, nettopp, Loven om tiltrekning og ikke en tilfeldighet.

Et annet emne som jeg har vært innom, er NLP, eller nevrolingvistisk programering. NLP tar for seg teknikker for å bedre kommunikasjonen med oss selv og med andre mennesker.

Det tredje emnet som har hatt betydning for min utvikling, er PUA. PUA står for Pickup Artist, -sjekkeartist. Emnet er svært spennende.

På overflaten handler det om kunsten å sjekke damer. Teknikker som viser seg å være effektive når det gjelder å ha draget på damer er blitt utviklet, utprøvd og kategorisert. Under overflaten handler PUA om så mye mye mer. Det handler om å bli et bedre menneske, klare seg bedre i sosiale sammenhenger, om å stole på seg selv. Rett og slett om å skape et nytt og bedre liv.

Som en pioneer innen PUA sier det: "It's about building a life". Denne pioneeren kaller seg selv Mystery, og er i dag en av de mest kjente sjekkeartistene i verden.

Det var etter å ha sett en sending av Først og Sist jeg fattet interesse for emnet. En av kveldens gjester var journalisten og forfatteren Neil Strauss, som etter å ha gitt ut boka The Game er blitt hyllet som en guru blant sjekkere verden over. Boka står fortsatt som en milepæl for tilhengere av PUA.

Med utgangspunk i psykologi, østlig og vestlig filosofi, evolusjonsteori og moderne selvutvikling, vil jeg skrive om en rekke spennende temaer. Alt som en tilnærming til det å bli et nytt og bedre menneske.



-Stig

Oppskriften på dineVibber:

1. liv
1 del tanker
1 del følelser
1 del teori
1 del erfaring

Bland liv, tanker og følelser godt sammen. Rør godt rundt, mens du heller oppi teori. Til slutt tilsetter du erfaring. All erfaring du har tilgjengelig skal med. Lån gjerne av andres erfaring, hvis du ikke har nok selv.

Servér så i små porsjoner, så alle får smake.

Velbekomme!

Les mer.....

Siste innlegg fra dinevibber.no

Powered By Blogger

Kjøp en ny bok i dag!

  © Blogger template The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP